Welkom op de site van Judoclub herzele, waar iedereen welkom is, jong en oud.

Internationaal tornooi - Duisburg (DE)

Internationaal tornooi - Duisburg (DE)

Datum: 26-04-2009
Naam Resultaat
De Durpel Jonathan 2° plaats
Staelens Kianu kamp gewonnen

Verslag

Dit tornooi staat bekend als zwaar, vooral de kampioenen van de verschillende Duitse bondslanden komen naar hier, maar ook de betere judoka's van andere landen zoals Nederland, België, Polen, Wit Rusland ed komen hun kunnen bewijzen.

Jonathan kampte in de categorie + 73 kg : 13 deelnemers : 2de plaats - eerste kamp tegen de Sloveense kampioen Alen Bolkovic : ippon / beenveeg - tweede kamp tegen de Duitser Fabian Hahl : ippon / beenveeg - halve finale tegen de Nederlander Tom Grootjans (dit jaar eerste op Open Dutch en tweede op Nederlands kampioenschap) : ippon / houdgreep - finale tegen de Duitser Leon Strüber : verlies twee Yuko's tegen één

De categorie van Kianu ( -55 ) telt 32 deelnemers; hij vecht zijn eerste kamp tegen Jan Resiner van Braunschweig, hij wint mooi met waza-ari, de spits is afgebeten. In de tweede kamp komt hij tegen Niklas Miller van Herrenberg, hij staat eerst yuko achter maar gebruikt op grond zijn wurgtechniek en kan de tegenstander verrassen, IPPON ! De derde kamp verliest hij jammer genoeg, mag daarna verder vechten, hij valt slecht op de borst en kan even niet ademhalen, de scheidsrechters leggen de kamp stil ondanks het feit dat Kianu nog wil verder vechten, ze geven hun eigen Duitse pupil gewonnen voor de kamp afgelopen is !! Jammer, maar de eindstand is toch een mooie zevende plaats op 32 deelnmers, voor een eerste jaars cadet toch iets om fier op te zijn.



Foto's

$p